Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolumbijski način

'Lista za odstrel' na Facebooku: Troje tinejdžera ubijeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje tinejdžera ubijeno je u posljednjih 10 dana u gradu na jugozapadu Kolumbije, nakon što su se njihova imena našla među 69 drugih, objavljenih na popularnoj društvenoj mreži Facebook.

Kolumbijska policija zasad ne zna tko je listu objavio, ali je pokrenula istragu u vezi s tim i nudi nagradu od pet milijuna pesosa (2,750 dolara) za informaciju o 'listi za ubojstvo' i mogućim ubojicama, prenosi CNN. Prva dva ubojstva dogodila su se još 15. kolovoza i dva dana prije objave same liste na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

Listom se upozorilo ljude, koji se nalaze na popisu da u roku od tri dana napuste grad Puerto Asis, a policija je isprva to shvatila kao oblik šale. No, kad se pojavila dodatna lista s još 31 imenom i kad je 20. kolovoza još jedan tinejdžer ubijen, policija je stvari shvatila ozbiljno. U međuvremenu je još jedan tinejdžer gotovo ubijen, ali je na sreću uspio pobjeći napadačima, no ostao je ranjen.

Vlasti su angažirale i internet stručnjake iz Bogote da se pozabave ovim slučajem. U Puerto Asisu nasilje među bandama nije strana stvar, a postoje, primjerice, Los Rastrojos i marksistička gerilska skupina koja se naziva Revolutionary Armed Forces of Colombia. Ipak, zasad nema poveznica između ubojstava, liste i tih kriminalnih skupina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene