Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok broj umrlih od ebole raste iz dan u dan, Japanci bi mogli za liječenje te bolesti plasirati svoj lijek protiv gripe.


Japan bi pod određenim uvjetima mogao ponuditi još neodobreni lijek protiv ebole čak i prije no što to zatraži Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Rekao je to glavni tajnik vlade Yoshihide Suga na  konferenciji za medije, prenosi Reuters.

Vezani članci Karcinomi glave i vrata - 4 Jedna pozitivna vijest iz zdravstva: U KBC-u Zagreb osnovan je Centar za tumore glave i vrata. Liječnici upozoravaju na koje simptome obratiti pozornost Slika nije dostupna Borba s virusom: Eksperimentalni lijek poslan oboljelima

Suga je rekao da će Japan surađivati s WHO-om te da je spreman dati doprinos u borbi protiv epidemije u kojoj je u Africi umrlo najmanje 1350 ljudi.

OZDRAVIO OD EBOLE: Zaraženi liječnik dobio eksperimentalni lijek 

'Obaviješten sam da bi medicinski profesionalci mogli zatražiti T-705 u hitnom slučaju čak i prije odluke WHO-a. U tom slučaju, odazvat ćemo se pod određenim uvjetima', rekao je Suga.

T-705 je razvojna šifra za favipiravir, lijek protiv gripe. Japanski Fujifilm i američki partner MediVector pregovaraju s Američkim uredom za hranu i lijekove (FDA) o podnošenju zahtjeva da se upotreba lijeka proširi i na liječenje ebole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook