Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1350 mrtvih

Lijekom protiv gripe liječit će ebolu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok broj umrlih od ebole raste iz dan u dan, Japanci bi mogli za liječenje te bolesti plasirati svoj lijek protiv gripe.

Japan bi pod određenim uvjetima mogao ponuditi još neodobreni lijek protiv ebole čak i prije no što to zatraži Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Rekao je to glavni tajnik vlade Yoshihide Suga na  konferenciji za medije, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Lava Petrušić Ujedinila Hrvatsku Mala ratnica Lava se vraća u Hrvatsku! "Karte su kupljene. Ovu ludu avanturu privodimo kraju"

Suga je rekao da će Japan surađivati s WHO-om te da je spreman dati doprinos u borbi protiv epidemije u kojoj je u Africi umrlo najmanje 1350 ljudi.

OZDRAVIO OD EBOLE: Zaraženi liječnik dobio eksperimentalni lijek 

'Obaviješten sam da bi medicinski profesionalci mogli zatražiti T-705 u hitnom slučaju čak i prije odluke WHO-a. U tom slučaju, odazvat ćemo se pod određenim uvjetima', rekao je Suga.

T-705 je razvojna šifra za favipiravir, lijek protiv gripe. Japanski Fujifilm i američki partner MediVector pregovaraju s Američkim uredom za hranu i lijekove (FDA) o podnošenju zahtjeva da se upotreba lijeka proširi i na liječenje ebole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene