Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok broj umrlih od ebole raste iz dan u dan, Japanci bi mogli za liječenje te bolesti plasirati svoj lijek protiv gripe.


Japan bi pod određenim uvjetima mogao ponuditi još neodobreni lijek protiv ebole čak i prije no što to zatraži Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Rekao je to glavni tajnik vlade Yoshihide Suga na  konferenciji za medije, prenosi Reuters.

Vezani članci Diamond Princess Šestero hrvatskih državljana koji su zbog koronavirusa ostali u Japanu na kruzeru u karanteni zasad nije zaraženo Ilustracija Farmaceutska tvrtka najskuplji lijek na svijetu dijeli na "lutriji", prijavljena i četiri mala pacijenta iz Hrvatske

Suga je rekao da će Japan surađivati s WHO-om te da je spreman dati doprinos u borbi protiv epidemije u kojoj je u Africi umrlo najmanje 1350 ljudi.

OZDRAVIO OD EBOLE: Zaraženi liječnik dobio eksperimentalni lijek 

'Obaviješten sam da bi medicinski profesionalci mogli zatražiti T-705 u hitnom slučaju čak i prije odluke WHO-a. U tom slučaju, odazvat ćemo se pod određenim uvjetima', rekao je Suga.

T-705 je razvojna šifra za favipiravir, lijek protiv gripe. Japanski Fujifilm i američki partner MediVector pregovaraju s Američkim uredom za hranu i lijekove (FDA) o podnošenju zahtjeva da se upotreba lijeka proširi i na liječenje ebole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook