Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je to moguće?

Bila je 45 minuta bez pulsa, a onda je cijelu medicinsku zajednicu ostavila u čudu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poroda, žena je 45 minuta bila bez pulsa. No, ipak se probudila 'iz mrtvih', a liječnici su u čudu jer oštećenja na mozgu ova žena nema. Tvrde kako se radi o 'božanskoj providnosti'.

Ruby Graupera-Cassimiro iz Floride, koja je rodila zdravu bebu, napokon je kod kuće i to nešto manje od mjesec dana nakon što je preživjela bez pulsa čak 45 minuta.

Ova komplikacija pojavila se nakon uredno izvršenog carskog reza, kad je plodna voda ušla u ženin krvotok i srce te stvorila vakuum koji je zaustavio cirkulaciju. Ovakva stanja često završe smrtnim ishodom.

Glasnogovornik bolnice Boca Raton Regional Hospital, u kojoj se sve dogodilo 23. rujna ove godine, Thomas Chakurda, izjavio je kako je medicinska ekipa tri sata intenzivno radila na popravljanju stanja ova 40-godišnjakinje.

VIDEO Snimali bebu dok spava: Snimka ih je iznenadila...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao da je još u maternici ZADIVLJUJUĆI TRENUTAK: Beba rođena u netaknutom vodenjaku Slika nije dostupna Carski rez FOTO Beba iz majčine utrobe hvata liječnika za prst

Kad su odlučili da nema više smisla oživljavati je i kad su se pripremali proglasiti njezinu smrt, na monitoru se pojavio puls. Unatoč tome što pulsa nije bilo 45 minuta žena je prošla bez oštećenja mozga.

'Ona je spontano oživjela baš u trenutku kad smo namjeravali proglasiti vrijeme smrti', rekao je Chakurda te dodao kako se ovdje radi o dva čuda - prvo je njezino spontano oživljavanje, a drugo je činjenica kako unatoč 45 minuta bez pulsa i kisika, njezin mozak nije oštećen.

Ruby je danas zdrava žena. Liječnici nemaju objašnjenje za njezin oporavak. Ovaj slučaj zovu 'božanskom providnošću'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene