Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro su organizirani

Libijski pobunjenici: 'Svakodnevno šaljemo specijalce u lov na Gadafija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski ustanici objavili su da su poslali specijalce u lov na Moamera Gadafija čije su preostale snage iz nekoliko džepova otpora bombardirale zračnu luku u Tripoliju i oštetili jedan zrakoplov.

Ustanički časnik Hisham Buhagiar rekao je u petak da Gadafija pokušavaju pronaći na nekoliko lokacija. 'Svakodnevno šaljemo specijalce u lov na Gadafija. Imamo postrojbu koja prikuplja obavještajne podatke i nekoliko njih koji ga love', rekao je Buhagiar.

Televizija Al Arabija iz Dubaia javlja da se oko zračne luke u Tripoliju vode borbe između Gadafijevih pristaša i ustanika. Oni su upali u četvrt Abu Salim, jedno od preostalih uporišta režimskih snaga, nakon što su to područje u četvrtrak bombardirali zrakoplovi NATO-a.

Britanski lovci gađali su u petak i vojni bunker u Gadafijevu rodnom gradu Sirtu, izvijestilo je britansko ministarstvo obrane. Zrakoplovi tipa Tornado poletjeli su iz baze u Norfolku i navođenim raketama pogodili zapovjedni bunker Gadafijevih snaga.

Vodstvo prodemokratskih snaga istovremeno je najavilo da će se preseliti iz dosadašnjeg uporišta u Bengaziju u glavni grad i otuda vladati zemljom nakon što je u šestomjesečnoj oružanoj revoluciji okončana dugogodišnja vladavina libijskog diktatora. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene