Rumunji imaju grofa Drakulu, a malo selo u susjednoj Srbiji legendu o svom vampiru zbog koje se nadaju da će postati turistička atrakcija.

Galerija +0 Ilustracija (Foto: Thinkstock)

U neobilježenom grobu, sada počiva Petar Blagojević. Prema legendi kisiljevački seljak se početkom 18. stoljeća povampirio.

Vezani članci Ilustracija Lezbijska i gej solidarna mreža: ''Država treba reagirati zbog širenja majmunskih boginja'' Autobus u Bugarskoj Otkriven uzrok prevrtanja autobusa s djecom iz Srbije: Jednom roditelju amputirana noga, vozača zadržala policija

Vratio se iz mrtvih, mučio svoju obitelj i susjede. Zabilježio je to i jedan bečki list.

"Petar Blagojević ne samo što je prvi zabilježen nego je što bi rekli je priznat od jedne ozbiljne monarhije koja je živjela u to vrijeme", govori kroničar Kisiljeva, Mirko Bogačić.

Mještani su tražili otvaranje groba i imali su što vidjeti, kaže legenda.

"U to vrijeme bi leš već trebao biti u raspadnom stanju, međutim, kad su otkopali leš pronašli su ga neraspadnutog, samo su mu vidno bili porasli brada i nokti. Odmah je su ga "proboli" glogovim kolcem i onda je navodno na te njegove rane i na usta i uši potekla svježa crvena krv", prepričava Bogačić.

Mještani se nadaju da bi turiste mogli privući legendom o prvom srpskom vampiru, po uzoru na susjednu Rumunjsku iz koje dolazi najpoznatiji vampir na svijetu grof Drakula.

A svatko ima svog krvopiju, prema legendi, hrvatski je sijao zlo u davnom 17. stoljeću. Nakon njega, ako je vjerovati legendi, nema onih koji narodu piju krv.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju