Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća turistička atrakcija

Legenda o srpskom vampiru: "Otvorili su grob i našli neraspadnuto tijelo s vidno poraslom bradom i noktima"

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Rumunji imaju grofa Drakulu, a malo selo u susjednoj Srbiji legendu o svom vampiru zbog koje se nadaju da će postati turistička atrakcija.

U neobilježenom grobu, sada počiva Petar Blagojević. Prema legendi kisiljevački seljak se početkom 18. stoljeća povampirio.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Vratio se iz mrtvih, mučio svoju obitelj i susjede. Zabilježio je to i jedan bečki list.

"Petar Blagojević ne samo što je prvi zabilježen nego je što bi rekli je priznat od jedne ozbiljne monarhije koja je živjela u to vrijeme", govori kroničar Kisiljeva, Mirko Bogačić.

Mještani su tražili otvaranje groba i imali su što vidjeti, kaže legenda.

"U to vrijeme bi leš već trebao biti u raspadnom stanju, međutim, kad su otkopali leš pronašli su ga neraspadnutog, samo su mu vidno bili porasli brada i nokti. Odmah je su ga "proboli" glogovim kolcem i onda je navodno na te njegove rane i na usta i uši potekla svježa crvena krv", prepričava Bogačić.

Mještani se nadaju da bi turiste mogli privući legendom o prvom srpskom vampiru, po uzoru na susjednu Rumunjsku iz koje dolazi najpoznatiji vampir na svijetu grof Drakula.

A svatko ima svog krvopiju, prema legendi, hrvatski je sijao zlo u davnom 17. stoljeću. Nakon njega, ako je vjerovati legendi, nema onih koji narodu piju krv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene