Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik najjače oporbene stranke u BiH Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumžija ocijenio je jučer navečer kako u BiH vlada sveopći kaos te da je za takvo stanje odgovorno šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu u toj zemlji.


Lagumdžija je to izjavio u Mostaru na javnoj tribini "Kuda ide BiH?". Lagumdžija tvrdi kako se šest vladajući stranaka u BiH: Stranka demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, Stranka za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića, HDZ BiH Dragana Čovića, HDZ 1990. Bože Ljubića, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i Partija demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića, neće uspjeti dogovoriti o ustavnim promjenama do 30 lipnja 2008. godine kada istječe mandat sadašnjem Visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Miroslavu Lajčaku koji je posrednik u pregovorima o ustavnim promjenama.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Šok u susjedstvu - Udvostručen broj novozaraženih: "Imamo najveću stopu smrtnosti od COVID-a kao posljedicu lošeg stanja u državi i zdravstvu" Potres, Ilustracija Potres od 3,3 po Richteru probudio stanovnike BiH u tri ujutro: "Glasan zvuk prije trešnje. Nisam bio siguran je li eksplozija ili potres"

"Ako politička šestorka do 30. lipnja 2008. godine donese novi ustav koji će Bosnu i Hercegovinu oblikovati kao modernu, demokratsku zemlju na korist svih građana i naroda, ja ću taj ustav pojesti uz čašu mineralne vode", rekao je Lagumdžija.