Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik najjače oporbene stranke u BiH Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumžija ocijenio je jučer navečer kako u BiH vlada sveopći kaos te da je za takvo stanje odgovorno šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu u toj zemlji.


Lagumdžija je to izjavio u Mostaru na javnoj tribini "Kuda ide BiH?". Lagumdžija tvrdi kako se šest vladajući stranaka u BiH: Stranka demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, Stranka za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića, HDZ BiH Dragana Čovića, HDZ 1990. Bože Ljubića, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i Partija demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića, neće uspjeti dogovoriti o ustavnim promjenama do 30 lipnja 2008. godine kada istječe mandat sadašnjem Visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Miroslavu Lajčaku koji je posrednik u pregovorima o ustavnim promjenama.

Vezani članci Valentin Inzko Stupio na snagu zakon zbog kojeg Dodik prijeti odcjepljenjem: Za negiranje genocida do pet godina zatvora Bugojno Plenkovićeva izaslanica: Bugojno je po stradanju za Hrvate u BiH Vukovar

"Ako politička šestorka do 30. lipnja 2008. godine donese novi ustav koji će Bosnu i Hercegovinu oblikovati kao modernu, demokratsku zemlju na korist svih građana i naroda, ja ću taj ustav pojesti uz čašu mineralne vode", rekao je Lagumdžija.