Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neispunjena obećanja

Kurdski pešmerge nisu dobili traženo teško oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zahvaljujemo članovima međunarodne koalicije na podršci, ali ta podrška do sada nije na potrebnoj visini', rekao je Massoud Barzani.

Predsjednik autonomne regije irački Kurdistan Massoud Barzani se u utorak u razgovoru za kanal France 24 požalio da irački kurdski pešmerge nisu primili teško naoružanje koje su tražili za borbu protiv džihadista Islamske države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz pomoć međunarodnih snaga ISIS PRETPRIO NAJTEŽI UDARAC Kurdi odbili dobro isplanirani napad Slika nije dostupna Gledajte u Dnevniku Nove TV EKSKLUZIVNO Hrvatski fotoreporter s mjesta na kojima pešmerge pokušavaju uništiti ISIS

'Zahvaljujemo članovima međunarodne koalicije na podršci, ali ta podrška do sada nije na potrebnoj visini', rekao je Barzani.

'Nismo primili željenu razinu, ni u kakvoći ni u količini, teškog naoružanja koje trebamo', rekao je citirajući potrebe prijevoza oklopnih vozila i topništva.

'Čekamo ispunjenje obećanja', dodao je i ocijenio da je IS "najbrutalnija" organizacija s kojom su se Kurdi ikada borili.

FOTO Pogledajte artiljeriju okrutne Islamske države

Nekoliko zemalja, među kojima Sjedinjene Države, Francuska i Njemačka su isporučile oružje iračkim kurdskim borcima za borbu protiv džihadista Islamske države koji su od lipnja zauzeli velike teritorije na sjeveru Iraka i u susjednoj Siriji.

Iračke postrojbe su počele preuzimati teren od džihadista, zahvaljujući boljoj suradnji s Kurdima.

Vlada premijera Haidera al-Abadija je prošlog tjedna zaključila dogovor s autonomnom regijom Kurdistan za rješenje dugog spora o prodaji nafte i isplate plaća dužnosnika. Taj dogovor je otvorio put većoj suradnji s pešmergama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene