Poznati hrvatski fotoreporter Zoran Marinović trenutno se nalazi u Iraku, gdje obilazi opasna područja na kojima Pešmerge pokušavaju uništiti ISIS.


Zoran Marinović u ratnoj je zoni Iraka, na području koje kontroliraju Pešmerge. Nalazi se na prvoj liniji fronte koju drže Pešmerge, niti dvjesto metara od položaja ISIS-a koji su se sa Sindžara povukli prije 15-ak dana.

Fotoreporter Zoran Marinović prije odlaska u Irak: 'Dolje sada sve miriše na kaos'

Vezani članci Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO - Priča fotoreportera Zorana Marinovića iz Iraka: 'Treba ih bombardirati... knjigama' Slika nije dostupna Hrvatski fotoreporter na granici Iraka i Sirije - Je li potpuno srušeni Sindžar početak kraja Islamskog Kalifata

Američki avioni cijelo vrijeme nadlijeću područje na kojem se nalazi Marinović, i bombardiraju područja koja drži ISIS. Džihadisti s druge strane pale naftna polja kako bi prekrili aktivnosti i zaklonili pogled bombarderima.

Tu je aktivna suradnja između američkih obavještajaca koji s brda nadziru i kontroliraju letove te s Radničkom partijom Pešmergi koji odrađuju svoje aktivnosti na tlu.

Što je sve Marinović snimio na trenutno jednom od najopasnijih dijelova svijeta gledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15h.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook