Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao nakon uhićenja

Njemačkoj izručen muškarac osumnjičen za ubojstvo djevojčice (14)

Njemačka policija/Ilustracija (Foto: AFP)
Njemačka policija/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Vlasti autonomne iračke pokrajine Kurdistan izručile su u subotu Njemačkoj iračkoga Kurda osumnjičenog za ubojstvo 14-godišnje djevojčice, rekao je izvor blizak upravi zračne luke u Erbilu.

Osumnjičenik je ukrcan na let koji je iz zračne luke u Erbilu za Frankfurt poletio u 4:30 po mjesnom vremenu, kazao je za dpa izvor koji je želio ostati anoniman. Zasad nema službene potvrde kurdskih vlasti o navodnom izručenju.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Dvadesetogodišnjak iz iračkog Kurdistana, sukladno njemačkim zakonima o zaštiti privatnosti identificiran kao Ali B., uhićen je ovaj tjedan u Kurdistanu. Tereti se za ubojstvo 14-godišnje Susanne koja je nestala 22. svibnja.

Djevojčica se nije vratila kući u Mainzu nakon što je vrijeme provela u centru susjednog grada Wiesbadena. Njezino tijelo je bilo sakriveno u četvrti grada Erbenheima gdje je živio Ali B. i njegova obitelj. Mladić je napustio Njemačku 31. svibnja, a nakon uhićenja je priznao ubojstvo djevojčice, potvrdio je kurdski dužnosnik.

"Čini se da su bili zajedno putovali i da je između njih izbila svađa. Djevojčica je pokušala nazvati policiju i to ga je navelo da je ubije", kazao je Tarik Ahmed, šef policije u kurdistanskoj pokrajini Duhok. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene