Teroristički napad u Šri Lanki (Foto: AFP)
Teroristički napad u Šri Lanki (Foto: AFP) Foto: Afp

Broj mrtvih u uskrsnom napadu u Šri Lanki je za 100 manji nego što se u početku mislilo, istaknula su u četvrtak dva visoka dužnosnika vlade.


"Može biti oko 250 ili 260. Ne mogu točno reći. Toliko je dijelova tijela i teško je odrediti preciznu brojku", kazao je Anil Jasinghe, glavni ravnatelj šrilankanskih zdravstvenih usluga u razgovoru za Reuters.

Vezani članci Eksplozije u crkvama i hotelima Šri Lanki (Foto: Screenshot/Reuters) - 5 Napad na Šri Lanki planiran najmanje 7 godina, napadači su obrazovani na Zapadu Slika nije dostupna ISIS objavio fotografiju osoba za koje tvrdi da su počinile brutalne napade u Šri Lanki

Ruwan Wijewardene, zamjenik šrilankanskog ministra obrane čije je ministarstvo odgovorno za snage sigurnosti, rekao je da je broj mrtvih spušten na 253 zbog nepreciznih brojki koje su ranije dale mrtvačnice.

"Nažalost ranije brojke dalo nam je ministarstvo zdravstva", rekao je.

Napadi bombaša samoubojica izvedeni su u nedjelju na tri crkve i tri luksuzna hotela. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija Islamska država, a smatra se da su sami počinitelji pripadnici dvoju lokalnih islamističkih skupina.

Dosad je zbog veza sa samoubilačkim napadima uhićeno 76 osoba. (Hina)