Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kraljica Elizabeta II sa suprugom princom Philipom u petak je otvorila Terminal 5 londonske zračne luke Heathrow, koji je pod najvišim stupnjem sigurnosti od četvrtka navečer nakon uhićenja čovjeka koji je uspio pretrčati pistu.


Inauguracija terminala koji će u promet biti stavljen 27. ožujka protekla je uz najviši stupanj sigurnosti zbog incidenta u kojem je jedan čovjek u četvrtak pretrčavao pistu u smjeru jednog zrakoplova, noseći ruksak na leđima.

Vezani članci Kraljica Elizabeta izložila prioritete Johnsonova Brexita 31. listopada (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta izložila prioritete Johnsonova Brexita 31. listopada: ''Ljudi su umorni od zastoja, gužvi i čekanja promjena" Meghan Markle (Foto: Profimedia) "Skromna" Meghan u problemima: Ignorirala je Kraljicu, a njezina naslovnica Voguea je plagijat?

Uhićen je, a policija tvrdi da nije nosio eksploziv.

Motivi uhićenog čovjeka još nisu poznati, a jedna od mogućnosti je da je želio prosvjedovati protiv širenja zračne luke.

Terminal 5 je ultramoderna aerodromska zgrada vrijedna 5,6 milijardi eura koja ima kapacitet prihvata 30 milijuna putnika godišnje.