Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: 'Na izborima će se odlučivati za Srbiju, ne za Europu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Demokratske stranke Srbije (DSS) i srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u nedjelju navečer u Beogradu da će se 11. svibnja na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima odlučivati za Srbiju, a ne za Europsku uniju.

"Nisu ovo izbori za ili protiv Europe, nego za ili protiv Srbije. Svi znamo da samo cjelovita, jedinstvena i snažna Srbija može biti ravnopravan i uvažavan partneru Europskoj uniji", rekao je Koštunica na izbornoj konvenciji koalicije "DSS-NS-Vojislav Koštunica".

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

"Pitanje ulaska u EU rješavat će se poslije 2012. godine, a ovo je prilika da se otvoreno i demokratski u razgovoru s EU riješi pitanje teritorijalne cjelovitosti Srbije", poručio je on dodajući kako je "to dnevni red danas, a članstvo će doći naknadno".

Prema njegovim riječima, "ako više od 150 zemalja u svijetu danas priznaje stvarnu Srbiju s Kosovom u svom sastavu, to će moći i morati učiniti i EU".

On je ponovio kako više ne vjeruje svojim dosadašnjim koalicijskim partnerima u srbijanskoj vladi (Demokratskoj stranci i G 17 Plus) koji, kako je rekao, "pričaju da će nastati smak svijeta ako oni ne dođu na vlast".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene