Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krizna situacija

Kosovo: 4 mrtvih u eksploziji u termoelektrani, prijeti nova detonacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četiri osobe izgubile su život u ekploziji u termoelektrani.

Najmanje četiri su osobe smrtno stradale, a trinaest ih je ozlijeđeno u eksploziji koja se jutros dogodila u termoelektrani 'Kosovo A' u Obiliću kod Prištine. Prema pisanju B92, do eksplozije je došlo u proizvodnom pogonu termoleketrane, a strahuje se od nove detonacije pa hitne službe ulažu sve napore ne bi li spriječili da do toga dođe.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Eksplozija i požar u Shellovoj tvornici: Dvije osobe ozlijeđene

Iako nema službenih informacija, za sad se pretpostavlja da je uzrok eksplozije curenje vodika u sektoru za elektrolizu.

Policija je onemogućila pristup elektrani svima osim hitnim službama.

Kosovki premijer Hashim Thaci apelirao je da se ne stvara panika i omogući intervencija hitnim službama.

"Opasnost još nije prošla, ali je opasna zona izolirana. Svi specijalizirani timovi su spremni. Evakuirani su svi radnici jer opasnost još traje... Svi smo ovdje kako bismo pomogli u spašavanju ljudi", citiraju mediji premijera Thacija, navodeći da su radi eksplozije prekinute sve predizborne aktivnosti uoči prijevremenih izbora koji se na Kosovu održavaju u nedjelju 8. lipnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene