Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk Večernjakovaca

Kosor novinarima u štrajku: Kolektivno pregovaranje nema alternative!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica vlade Jadranka je primila predstavnike novinara Večernjeg lista u štrajku kojima je rekla da kolektivno pregovaranje nema alternative, doznaje se od glasnogovornika vlade Mladena Pavića i glavnog povjerenika novinarskog sindikata u Večernjem listu Antona Filića.

Pavić je potvrdio da je Kosor primila Večernjakovce na njihov zahtjev i da im je u razgovoru rekla kako kolektivno pregovaranje nema alternative. 'Premijerku smo upoznali sa stanjem u Večernjem listu i rekli joj da smo posebno zgroženi što u taj list još nije došla inspekcija koju smo zbog ometanja štrajka pozvali prvog dana štrajka', kazao je Filić. Dodao je da im je premijerka najavila da će istražiti o čemu se radi i zbog čega se to događa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje je inspekcija? Apsurdna situacija: Većina Večernjakovaca štrajka, a list pun tekstova Slika nije dostupna Povorka solidarnosti s 'Večernjakovcima' 'Tražimo kolektivni ugovor za sve novinare u Hrvatskoj'

>> 'Tražimo kolektivni ugovor za sve novinare u Hrvatskoj'

Kosor se, kaže Filić, suglasila da je u hrvatskom medijskom prostoru nered i da ga se mora početi rješavati. Za kolektivno pregovaranje rekla im je da nema alternative. Pritom je kazala, rekao je Filić, da ako vlada može strpljivo pregovarati sa sindikatima javnih i državnih službenika, onda to očekuje i od privatnih poslodavaca, a kad su u pitanju mediji, i više.

Filić je najavio da će s poslodavcem razgovarati najvjerojatnije u ponedjeljak ali i dodao da ostaju u štrajku do ispunjenja zahtjeva. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene