Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Konferencija o klimi

Kopenhagen: Uhićeno tridesetak aktivista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska policija uhitila je u utorak poslijepodne više od trideset osoba, među kojima su čelnici mreže Climate Justice Action (CJA), i zaplijenila bicikle uoči prosvjeda planiranih za srijedu ispred Bella Centera, gdje se održava UN-ova konferencija o klimi, doznaje se od više izvora.

'Policija je preventivno uhitila naše simpatizere te zaplijenila bicikle i drugu opremu za naš sutrašnji marš. To su očajnički pokušaji da se ušutka glas protivnika summita', rekla je Anna William, glasnogovornica CJA-e. Dvije nevladine organizacije, Justice Action i Climate Justice Now, planiraju održati "narodnu skupštinu" ispred Bella Centera, nakon marša koji će se tijekom jutra održati u prigradskom naselju Kopenhagena.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

>> VIDEO: Veliki prosvjedi zbog klimatskih promjena

Akciju pod nazivom 'Preuzimanje vlasti' trebali bi unutar ograđenog područja poduprijeti uglavnom izaslanici i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju. Danska policija je uhitila gotovo 1.600 ljudi, većinom stranaca, od 7. prosinca, kada je počeo susret na vrhu o klimi. Velika većina ih je puštena pošto su 6 do 12 sati proveli u posebnom zatvoru pokraj Kopenhagena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene