Obavijesti Video Pretražite Navigacija
131. obljetnica rođenja

Komunisti položili 4000 karanfila na Staljinov grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina ruskih komunista položila je u više od 4000 crvenih karanfila na grob Josifa Visarionoviča Staljina, koji se nalazi podno kremaljskih zidina u Moskvi, i time obilježili 131. obljetnicu njegova rođenja.

Za tu akciju nazvanu 'karanfili za druga Staljina' prikupljeno je 80.000 rubalja (14.800 kuna eura), rekao je jedan od organizatora događanja Igor Sergejev, a prenosi ruska agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nakon brojnih snimki Kremlj komentirao tvrdnje o Putinovu dvojniku: "Mi koji s njim radimo teško ga možemo pratiti" Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima

Čelnik Komunističke partije Genadij Zjuganov pozvao je Kremlj da odustane od 'destaljinizacije' Rusije. Zjuganov se posebice protivi bilo kakvu kažnjavanju veličanja staljinizma.

>> VIDEO: Uklonjen Staljinov kip sa središnjeg trga u Goriju

Staljinovo naslijeđe i danas je jedno od najprijepornijh pitanja u Rusiji. Premijer i predsjednik Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev osudili su njegovu nasilnu vladavinu. Za procesa destaljinizacije 1961. njegovo je tijelo iz Lenjinova mauzoleja premješteno u grobnicu ispred kremaljskih zidina, gdje su pokopani i drugi 'niži' revolucionari.

Komunisti iz Sankt Peterburga pozvali su ruske vlasti da prenesu Staljinove posmrtne ostatke u Mauzolej na Crvenom trgu gdje bi se diktator trebao naći pored osnivača SSSR-a Vladimira Iljiča Lenjina.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene