Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na reakcije

Komšić: Ne pozivam na oružje, samo sam glasno rekao što svi znaju i čega se plaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je u srijedu optužbe da 'poziva narod na oružje' što ih je ranije tijekom dana na njegov račun izrekao srpski član bosanskohercegovačkog državnog vrha Nebojša Radmanović no još je jednom upozorio kako odcjepljenje Republike Srpske od BiH neće biti dopušteno.

"Kao što je meni jasno da nema nasilnog ili 'mirnog' ukidanja RS-a, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u RS-u, nadam se da su konačno političari iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) shvatili težinu priča o odcjepljenju i samostalnosti, te eventualne posljedice", stoji u Komšićevoj pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> Radmanović poziva Komšića da 'opozove poziv na oružje'

Izjava je zapravo reagiranje na optužbe na Komšićev račun što ih je izrekao Radmanović, ujedno visoki dužnosnik SNSD-a, kada je ustvrdio da njegov hrvatski kolega iz Predsjedništva BiH "poziva narod da se naoruža i uzme puške u ruke".

Radmanović je tako protumačio Komšićev intervju što ga je proteklog vikenda dao "Oslobođenju" kazavši kako će u slučaju da predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik istraje u svojim planovima za odcjepljenja tog entiteta mnogi uzeti oružje i braniti državu BiH. "Nema i neće biti niti nasilnog niti 'mirnog' odcjepljenja RS-a. Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji", poručio je Komšić.

Konstatirao je kako se nerealizirani ratni ciljevi ne mogu ostvariti mirnim putem te da je zagovaranje takvih ideja neodgovorno kako prema vlastitom tako i prema drugim narodima u BiH. "Od takvih ćemo ambicija svi ćemo imati štetu", izjavio je Komšić poručivši kako je stoga bolje zaboraviti priče o odcjepljenju, ukidanju, daljim podjelama, nametanjima, političkim i etničkim prijevarama i posvetiti se pravom poslu.

"U ovom trenutku to je, prije svega, borba protiv bijede, siromaštva i nepravde svake vrste koju osjećaju gotovo svi naši građani", zaključio je Komšić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene