Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolumbijska vlada odlučila je okončati posredovanje predsjednika Venezuele Huga Chaveza u razmjeni talaca koje drži marksistička gerila FARC za zatvorene borce, prema priopćenju ureda predsjednika.


'Predsjednik Republike Alvaro Uribe smatra završenima pomaganje kolumbijske senatorice Piedad Cordoba i posredovanje predsjednika Huga Chaveza i zahvaljuje im na pomoći', piše u priopćenju.

Vezani članci Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje

Uribe zamjera predsjedniku Chavezu što je izravno telefonski
kontaktirao sa zapovjednikom kolumbijske vojske generalom Mariom Montoyom i postavljao mu pitanja o taocima.

'Danas je senatorica Piedad Cordoba telefonirala vojnom zapovjedniku generalu Mariu Montoyi i tražila sastanak i zatim mu prepustila predsjednika Chaveza koji je postavljao pitanja o taocima koje drže Revolucionarne snage Columbie', navodi priopćenje.

U priopćenju se kaže kako je predsjednik Uribe na sastanku u Santiago de Chileu rekao predsjedniku Chavezu da se ne slaže da Chavez izravno kontaktira s generalom Montoyom.

FARC traži razmjenu 45 talaca, među kojima su Ingrid Betancourt i trojica Amerikanaca, za oslobađanje 500 njihovih zatočenih pripadnika.