Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolumbijska vlada odlučila je okončati posredovanje predsjednika Venezuele Huga Chaveza u razmjeni talaca koje drži marksistička gerila FARC za zatvorene borce, prema priopćenju ureda predsjednika.


'Predsjednik Republike Alvaro Uribe smatra završenima pomaganje kolumbijske senatorice Piedad Cordoba i posredovanje predsjednika Huga Chaveza i zahvaljuje im na pomoći', piše u priopćenju.

Vezani članci Andrej Plenković Vlada usvojila paket mjera pomoći za građane i poduzetnike: "Sprječavamo da od 1. travnja cijena struje bude 100 posto veća" Slika nije dostupna Chavez upozorio Kolumbiju da ne ulazi na teritorij Venezuele

Uribe zamjera predsjedniku Chavezu što je izravno telefonski
kontaktirao sa zapovjednikom kolumbijske vojske generalom Mariom Montoyom i postavljao mu pitanja o taocima.

'Danas je senatorica Piedad Cordoba telefonirala vojnom zapovjedniku generalu Mariu Montoyi i tražila sastanak i zatim mu prepustila predsjednika Chaveza koji je postavljao pitanja o taocima koje drže Revolucionarne snage Columbie', navodi priopćenje.

U priopćenju se kaže kako je predsjednik Uribe na sastanku u Santiago de Chileu rekao predsjedniku Chavezu da se ne slaže da Chavez izravno kontaktira s generalom Montoyom.

FARC traži razmjenu 45 talaca, među kojima su Ingrid Betancourt i trojica Amerikanaca, za oslobađanje 500 njihovih zatočenih pripadnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju