Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski državni mediji objavili su u nedjelju da je stanovnik pokrajine Jiangxi na jugoistoku zemlje nožem ubio osmero ljudi među kojima i vlastitu majku, ženu i kćerku.


Agencija Xinhua javlja pozivajući se na mjesnu policiju, da su među ubijenima i četvorica napadačevih susjeda kao i jedan radnik doseljenik.

Vezani članci Psovanje (Foto: Screenshot/Facebook) Mostovi spajaju ljude, ali ne kao psovke: Kinez naučio psovati kao da je rođeni Hrvat Za dom spremni, ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Kinez i Hrvat privedeni jer su u imotskom kafiću uzvikivali ''Za dom spremni''

Zhou Yezhong uhićen je dva sata nakon ubojstava. Razlozi za ubojiti pohod nisu poznati, kineski mediji ne isključuju mentalnu poremećenost počinitelja.

Kinu posljednjih nekoliko tjedana potresa niz nasilnih napada, među kojima i tri posebno strašna u školama i dječjem vrtiću u kojima je ubijeno više osoba i djece. Neke od ovih slučajeva policija je objasnila psihičkim problemima napadača, ali mediji okrivljuju društvo koje se prebrzo mijenja i pritiske koji iz toga proizlaze za pojedince. (Hina)