Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATJEČAJ JE PONIŠTEN

HZJZ reagirao na navode da je Hebrangova tvrtka dobila posao za nabavu igala i šprica: ''Natječaj je bio transparentan''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HZJZ reagirao nakon navoda da su dodijelili posao nabave medicinskih materijala u borbi protiv koronavirusa nekadašnjem ministru zdravstva, Andriji Hebrangu. Točnije, tvrtki u kojoj je on suvlasnik.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u prosincu 2020. godine objavilo je javni natječaj nabave igala i šprica te kampanje na društvenim mrežama za cijepljenje protiv koronavirusa.

Tvrtka Kormedix d.o.o. u suvlasništvu nekadašnjeg ministra zdravstva, Andrije Hebranga, izabrana je za posao nabave igala i šprica, vrijedan 1.316.560,90 kuna, prenosi Telegram.

Danas se oglasio i HZJZ o spornoj temi te nave da su natječaji transparentno provedeni. Također, naveli su da se preciznim špricama i iglama iz, primjerice, ''Pfizerove bočice izvlači 6 ili 7 doza cjepiva dok mnoge druge zemlje nisu u tome uspjele i izvlače maksimalno 5 doza''.

No, natječaj je poništen jer Kromedix d.o.o. nije bio u mogućnosti  ispoštovati sve uvjete ugovora, to jest nabaviti traženu medicinsku opremu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potres usred sjednice Plenković najavio moguće novo popuštanje mjera od 1. ožujka. Tijekom Banožićeva izlaganja osjetili podrhtavanje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrivena kod muškarca iz Zagreba Beroš o novootkrivenoj mutaciji koronavirusa: ''Zasad je nemoguće reći koji je to soj ili će to možda biti neka hrvatska varijanta''

''Dana 4. veljače 2021. godine odabrani ponuditelj putem elektroničke pošte je uputio očitovanje kako nije u mogućnosti ispoštovati uvjete iz ponude koji se odnose na obvezu isporuke do 15. veljače 2021. godine i Ugovor koji mu je dostavljen na potpis nikada nije potpisan'', priopćili su iz HZJZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene