Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HZJZ reagirao nakon navoda da su dodijelili posao nabave medicinskih materijala u borbi protiv koronavirusa nekadašnjem ministru zdravstva, Andriji Hebrangu. Točnije, tvrtki u kojoj je on suvlasnik.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo u prosincu 2020. godine objavilo je javni natječaj nabave igala i šprica te kampanje na društvenim mrežama za cijepljenje protiv koronavirusa.

Tvrtka Kormedix d.o.o. u suvlasništvu nekadašnjeg ministra zdravstva, Andrije Hebranga, izabrana je za posao nabave igala i šprica, vrijedan 1.316.560,90 kuna, prenosi Telegram.

Danas se oglasio i HZJZ o spornoj temi te nave da su natječaji transparentno provedeni. Također, naveli su da se preciznim špricama i iglama iz, primjerice, ''Pfizerove bočice izvlači 6 ili 7 doza cjepiva dok mnoge druge zemlje nisu u tome uspjele i izvlače maksimalno 5 doza''.

No, natječaj je poništen jer Kromedix d.o.o. nije bio u mogućnosti  ispoštovati sve uvjete ugovora, to jest nabaviti traženu medicinsku opremu. 

Slika nije dostupna Plenković najavio moguće novo popuštanje mjera od 1. ožujka. Tijekom Banožićeva izlaganja osjetili podrhtavanje

Slika nije dostupna Beroš o novootkrivenoj mutaciji koronavirusa: ''Zasad je nemoguće reći koji je to soj ili će to možda biti neka hrvatska varijanta''

''Dana 4. veljače 2021. godine odabrani ponuditelj putem elektroničke pošte je uputio očitovanje kako nije u mogućnosti ispoštovati uvjete iz ponude koji se odnose na obvezu isporuke do 15. veljače 2021. godine i Ugovor koji mu je dostavljen na potpis nikada nije potpisan'', priopćili su iz HZJZ-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju