Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTAVAK PREGOVORA

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un u oklopljenom vlaku otputovao na sastanak s Trumpom

Kim Jong-un u vlaku (Foto: AFP)
Kim Jong-un u vlaku (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Kim Jong-un u vlaku (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un otputovao je vlakom u Vijetnam na svoj drugi sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potvrdili su u nedjelju sjevernokorejski državni mediji.

Trump i Kim održat će u srijedu i četvrtak, 27. i 28. veljače, drugi sastanak na vrhu u Hanoju, gdje se očekuju pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Pročitajte i ovo Vlak Tri osobe bile u vozilu Užas u Bjelovaru: Vlak na pružnom prijelazu naletio na automobil Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA objavila je da je Kim u subotu napustio željeznički kolodvor u Pyongyangu, s fotografijama kako maše iz vagona.

NK News, sjevernokorejska intrernetska stranica s vijestima na engleskom jeziku sa sjedištem u Seulu, izvijestila je da je u subotu primijećen Kimov oklopni vlak kako prelazi granicu s Kinom.

Obitelj Kim, koja Sjevernom Korejom vlada od njezina nastanka, ima dugu povijest putovanja u inozemstvo vlakom, a ne zrakoplovom.

U ožujku prošle godine Kim Jong-un putovao je vlakom u Peking. Njegov otac Kim Jong-il najmanje je dva puta putovao vlakom u Rusiju.

Osnivač Sjeverne Koreje Kim Il-sung, djed Kim Jong-una, preferirao je putovati vlakom nakon što je jednom putovao kopnom od Sjeverne Koreje do Istočne Njemačke 1974. godine.

Poznato je da Kim Jong-un i leti pa je na prvi sastanak s Trumpomu Singapuru stigao u putničkom zrakoplovu Air China.

Špekuliralo se da njegov privatni zrakoplov, stari ruski IL-62, nije pogodan za dugi let. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene