Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP)
Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP)

Drugi susret na vrhu na kojemu će sudjelovati američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un održat će se u Hanoju, prijestolnici Vijetnama, 27. i 28. veljače, objavio je u petak Trump u poruci na Twitteru.


Zemlja i nadnevak održavanja tog drugog povijesnog summita - nakon ljetošnjeg u Singapuru - bili su poznati, ali se nije znalo točno mjesto.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) SAD i službeno izlazi iz globalnog sporazuma o klimi: Trump zamijenio ekologiju naftom, plinom i ugljenom Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Sjevernokorejski mediji izvijestili o Trumpovu odustajanju od vojnih vježbi nakon summita

"Moji izaslanici su upravo napustili Sjevernu Koreju nakon veoma uspješnog sastanka", napisao je Donald Trump na Twitteru. Summit će se "održati u Hanoju, u Vijetnamu, 27. i 28. veljače".

"Jedva čekam susret s Kimom i pomak na polju mira!", rekao je.

Američki izaslanik za Sjevernu Koreju Stephen Biegun završio je u petak trodnevni posjet Pjongjangu kamo je doputovao radi pripreme summita. Izaslanici dviju zemalja su se dogovorili da će se ponovo sastati prije 27. veljače.

"Sjeverna Koreja će pod vodstvom Kim Jong-una postati velika gospodarska sila", ocijenio je također Trump u drugoj objavi na Twitteru.

"Neke će to možda iznenaditi, ali mene neće jer sam ga upoznao i dobro znam što sve može", dodao je.

"Sjeverna Koreja će biti drugi tip rakete - gospodarska raketa!", rekao je oduševljeno Trump koji je još donedavno nazivao sjevernokorejskog čelnika "čovjekom-raketom" smjerajući na sjevenokorejske pokuse s balističkim raketama. (Hina)