Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjaju zakon

Kći Raula Castra predvodila gay paradu u Havani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kći kubanskog predsjednika Raula Castra predvodila je gay paradu, koja je u subotu održana u Havani na Kubi.

Mariela Castro izjavila je kako njezin otac namjerava stati na put seksualnoj diskriminaciji i da se ona osobno nada kako će na Kubi uskoro biti dozvoljeno sklapanje brakova između pripadnika istog spola, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Dan žena - 2 Međunarodni dan žena Žene se suočavaju s diskriminacijom, neravnopravnošću, nejednakošću: "Za isti posao mi smo bile manje plaćene nego muškarci. Iz kojega razloga?"

Pedesetogodišnja Mariela Castro, koja se već godinama se bori za prava homoseksualaca, pozitivno je ocijenila izjavu američkog predsjednika Baracka Obame, koji se nedavno prvi put javno založio za brak između pripadnika istog spola.

Kako je rekla, njegove riječi imaju veliku težinu, zato što mogu utjecati i na ostale političare, istaknuvši kako nakon riječi moraju doći i djela.

U paradi je sudjelovalo oko 400 ljudi, koji su pjevali i plesali na ulicama Havane. Mariela Castro je rekla kako očekuje da će kubanski zastupnici na sljedećoj sjednici parlamenta u srpnju usvojiti zakon, kojim će se odobriti brak između pripadnika istog spola.

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, homoseksualci su na Kubi bili označeni u društvu. Zatvarali su ih, slali u radne logore i otpuštali iz državne službe, ali se situacija promijenila kada je Raul Castro 2006. godine naslijedio brata Fidela.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene