Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trošila tuđi novac

'Kažnjavaju me jer sam zgodna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samohranoj majci Michaela Hutchings (23) prijeti zatvorska kazna nakon što je troišila novac koji joj je pogreškom uplaćen na račun.

Michaela Hutchings, potrošila je 51.821,34 funti (oko pola milijuna kuna) koje je vijeće Lichfielda u Velikoj Britaniji, u travnju prošle godine slučajno prebacilo na njezin račun. Michaela je kupovala dizajnerske cipele, torbice, naočale, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Nakon što je otkriveno kome je sjeo novac i da je potrošen, završila je na sudu. Sudac ju je poštedio zatvorske kazne ukoliko novac uplati do Božića. Ona se sada žali da je kazna nepravedna i da se od nje radi primjer jer je zgodna.

'Ono što sam napravila je pogrešno, ali samo sam čovjek, kao i svi drugi. Mene kažnjavaju zbog toga kako izgledam', rekla je novinarima.

'Na sudu sam se izjasnila krivom, ali jedina osoba koja je kriva je ona koja je stavila novac na moj račun', smatra 23-godišnjakinja.

Zabunom joj uplatili 520.000 kuna, a sad je čeka zatvor

U travnju prošle godine vijeće Lichfielda uplatilo je pogreškom novac na njezin račun umjesto na račun jedne udruge.

Hutchings tvrdi da je otkrila novac na računu prilikom povlačenje gotovine s bankomata. Odmah je, kaže, otišla u banku pitati od kud tolika suma na njezinom računu, a oni joj nisu mogli odgovoriti.

Ona sama, tvrdi, nije namjeravala trošiti novac koji nije njezin, ali bivši dečko odveo ju je u šoping centra i rekao joj da funte ondje potroši. U svega 48 sati potrošila je 8.000 funti na šoping. S 1.000 funti je platila nagomilane prometne kazne, a 1.000 funti je dala svojoj majci. 40.000 funti spremila je na štedni račun.

Dio novca je vratila, ali tvrdi - nije pošteno jer pogriješila je osoba koja je uplatila novac na krivi račun.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene