Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polnoćka u Sarajevu

Kardinal Puljić: Bit Božića je u ljubavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić poručio je na misi polnoćki u Sarajevu kako je bit Božića u ljubavi kojom čovjek prepoznaje da nije odbačen i da ostaje božjim djetetom.

Predvodeći božićno misno slavlje u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova kardinal Vinko Puljić je kazao kako je pravi razlog vjere u ljubavi što ju je Bog darovao ljudima kako bi istinski pomogao čovjeku da se vrati na pravi put.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosovska policija tvrdi Spriječen napad u Prištini: 'Automobil je imao 12 kilograma eksploziva' Slika nije dostupna Stvarno loše FOTO Vodič kroz neke od najgorih božićnih poklona

"Radujemo se jer smo našli sebe", kazao je vrhbosanski nabiskup podsjetivši da kada zavladaju mržnja i sebičnost one nameću mrak u ljudskom srcu, a upravo svjetlo vjere čovjeku pomaže iz tog mraka izaći.

Kardinal Bozanić: 'Ne propuštajte priliku ovih božićnih dana učiniti sve za boljitak svojih brakova i obitelji'

"Kad čovjek otkrije smisao života, kada otkrije oslobođenje od mržnje, oholosti i gramzivosti, to je svjetlo", poručio je kardinal Puljić.

Dodao je kako istinski vjernik to svjetlo i radost treba podijeliti s drugima jer time istodobno gradi mir koji potječe iz dubine srca.

"Mir dolazi tamo gdje je ljubav i zato je Božić blagdan mira", kazao je nadbiskup Puljić pozvavši vjernike da ne dopuste da im "potrošački mentalitet, sekularizam i relativizam ukradu Isusa u Božiću".

Kardinal Puljić u propovijedi je oštro kritizirao pojave koje smatra protivnim istinskom kršćanskom duhu. Tako je s "Hitlerovim duhom" usporedio zakone u Europi kojima se dopušta abortus i eutanazija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene