Kardinal Puljić (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Kardinal Puljić (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić pozvao je u nedjelju na uskrsnoj misi na veće vrednovanje uloge žena u društvu kazavši kako im neće veća prava donijeti konvencije, nego uloga koju im je Bog dodijelio.


"Uz dužno poštovanje konvencija, one neće ženama vratiti dostojanstvo, nego Bogom dana uloga. Želimo i danas vratiti to dostojanstvo žena. One su blagovijesnice Uskrslog Krista", rekao je u propovijedi nadbiskup Puljić na misi u sarajevskoj prvostolnici, katedrali Srca Isusova.

Pri tome je istaknuo kako su dvije žene upravo prve stigle na Isusov grob iz kojega je uskrsnuo te je pojasnio kako to nije bilo slučajno.

"Prve vijesnice uskrslog Krista bile su žene. Žene su imale najvažniju ulogu formiranja vjere u djeci. Oni to prenose srcem. Srcem su tražile i Isusa", dodao je.

Kardinal Puljić je uvjeren i kako žene trebaju, jednako kao i u obiteljima, svojim pristupom pomoći mijenjati društvo.

"Ne zaboravite svoju ulogu. Mijenjajte ovo društvo da ozdravi s vašim plemenitim srcem", rekao je.

Pozvao je vjernike da, poput apostola, rastu u vjeri sljedeći put Isusa Krista koji podrazumijeva i brojne kušnje, poteškoće, ali i jamči spasenje.

Na misi u sarajevskoj katedrali, uz brojne vjernike, sudjelovali su i apostolski nuncij u ih Luigi Pezzuto, pomoćni sarajevski biskup Pero Sudar i provincijal Provincije Bosne Srebrne fra Jozo Marinčić. (Hina)
 

Vezani članci Čopor pasa lutalica, ilustracija Kaos na ulicama Sarajeva: Psi lutalice napadaju ljude, u mjesec dana ugrizli 31 osobu Kardinal Vinko Puljić (Foto: Pixsell,Marko Mrkonjić) Misom za Bleiburg rehabilitira se ustaštvo? Čović upozorava: ''Kardinal i hrvatski narod izloženi su linču''