Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječio autističnog dječaka

Karadžić iz Haaga provjerava zdravstveno stanje pacijenta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
’Doktor Karadžić nas je prije nekoliko dana nazvao iz Haaga da pita kako je Danilo i ispričao se što je od nas skrivao svoj pravi identitet’, ispričala je Danijela, majka autističnog dječaka kojeg je Karadžić liječio kao dr. Dabić i dodala da je dječak, iako ne može pričati, tog dana majci iz ruke uzeo telefonsku slušalicu kako bi čuo što mu Karadžić govori. Na njegovom je licu bilo vidljivo da je sretan i da zna tko mu se obraća, tvrdi majka.

Petogodišnjem Danilu Balabanu iz naselja Ledine koji boluje od autizma liječnici nisu mogli pomoći, sve dok se njegova obitelj nije obratila za pomoć doktoru Davidu Dabiću, odnosno Radovanu Karadžiću, koji je, kako kaže dječakova majka Danijela, jedini pomogao dječaku, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravom Draganu Dabiću neprestano zvoni telefon na koji se javlja sa 'Ovdje Radovan' Slika nije dostupna VIDEO: Kako bi danas mogao izgledati Ratko Mladić

’Kada mi je unuk napunio dvije godine, vidjeli smo da nešto nije kako treba. Prohodao je, ali nije progovorio, kad smo ga zvali nije se odazivao, bio je povučen, a često bi bez razloga lupao nogama i rukama, škrgutao zubima... Gledao bi u nas, a ponašao se kao da ne postojimo, bez vidljivog razloga imao je napadaje bijesa. Doktori kojima smo ga vodili rekli su nam da ne vide u čemu je problem i da je dječak zdrav’, priča Zorica, dječakova baka. Ona kaže da su u novinama pročitali članak o alternativnom liječenju, koji je bio presudan za upoznavanje s doktorom Davidom. Prema njezinim riječima, Jelena Medić, autorica teksta, povezala ih je sa Karadžićem rekavši im da s njim surađuje i da je on neuropsihijatar koji će sigurno moći pomoći dječaku.

>> Tko je pomagao dr. Dabiću? 

Prema tvrdnjama obitelji Karadžić je ubrzo ustanovio da Danilo boluje od autizma. Liječio ga je na način da mu je rukama obuhvatio čelo i tjeme, prvo u budnom stanju, a poslije nekoliko tjedana terapiju bioenergijom izvodio je dok je dječak spavao.

’Dolazio je tri puta tjedno, a jedna seansa je trajala oko 45 minuta’, kaže Branko, dječakov otac i dodaje da je liječenje bilo besplatno te da su rezultati bili vidljivi poslije samo dvije terapije. Naime, kažu da je dječak postao bistriji, smireniji, prestao je škrgutati zubima i počeo je pokazivati emocije. Nakon uhićenja saznali su tko je doktor Dabić zapravo. 

’Govorio je kako je Danilo pametniji od svih nas i da ima nevjerojatno razvijen unutrašnji govor, tako da je samo pitanje dana kada će progovoriti. Nažalost, uhititi su ga. Da je nastavio s liječenjem mog dječaka, možda bi me Danilo već oslovljavao s mama’, tužno kaže Danijela Balaban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene