Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kapetan Laptalo i dalje ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Kristo Laptalo zasad ostaje u pritvoru zbog tog što nema prebivalište u Grčkoj a sud strahuje kako bi mogao pobjeći i ponoviti zločin.

Obitelji kapetana Kriste Laptala stiglo je obrazloženje grčkog suda o tome zbog čega mu nije odobrena obrana sa slobode. Obrazloženje je na grčkom jeziku, pa će više informacija biti poznato kada se obrazloženje prevede na hrvatski jezik. 

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ilustracija Zastarjela oprema Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

Podsjetimo, Laptalo je bio zapovjednik teretnog broda "Coral Sea" , a uhićen je i pritvoren 13. srpnja u Grčkoj zbog 51 kg kokaina koji je pronađen u kontejnerima s bananama, koji su iskrcani s njegova broda. 

Na temelju sudskog obrazloženja prevedenog s grčkog, Kristina Laptalo tvrdi da je upitno kako bi Laptalo mogao ponovno počiniti isto djelo kad još nije optužen ni da ga je uopće počinio.

Tzv. zapovjedna odgovornost kapetana i brodskih časnika nije ni upitna, drži Kristina Laptalo, jer pritvorena trojica jesu kapetan i časnici, ali nitko ih za to i ne sumnjiči, već za šverc drogom.

Opasnost od bijega iz zemlje jer "hotel nije stalno mjesto boravka" treća je točka u obrazloženju, kaže Laptalova kći.

"Jedina svijetla točka" sudske odluke, kaže Kristina Laptalo, jest odredba da optužnica mora biti podignuta u roku od godinu dana. Dubrovački kapetan Laptalo je u pritvoru već sedam mjeseci.

Osim Laptala u Grčkoj su uhićeni i pritvoreni prvi časnik palube i vođa palube. Grčki sud potkraj studenoga prošle godine odbio je zamolbu kapetana Laptala da se brani sa slobode uz položenu jamčevinu, s obrazloženjem da je riječ o stranom državljaninu koji bi mogao pobjeći tijekom istrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene