Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kapetan Kristo Laptalo zasad ostaje u pritvoru zbog tog što nema prebivalište u Grčkoj a sud strahuje kako bi mogao pobjeći i ponoviti zločin.


Obitelji kapetana Kriste Laptala stiglo je obrazloženje grčkog suda o tome zbog čega mu nije odobrena obrana sa slobode. Obrazloženje je na grčkom jeziku, pa će više informacija biti poznato kada se obrazloženje prevede na hrvatski jezik. 

Vezani članci Policija tuče mladića u Grčkoj Pojavila se snimka policije koja pred zgroženim prolaznicima nemilosrdno mlati mladića, izbili sukobi Potres u Grčkoj Tlo u Grčkoj se ne smiruje: Novi potres magnute 6 po Richteru pogodio isto područje kao dan ranije

Podsjetimo, Laptalo je bio zapovjednik teretnog broda "Coral Sea" , a uhićen je i pritvoren 13. srpnja u Grčkoj zbog 51 kg kokaina koji je pronađen u kontejnerima s bananama, koji su iskrcani s njegova broda. 

Na temelju sudskog obrazloženja prevedenog s grčkog, Kristina Laptalo tvrdi da je upitno kako bi Laptalo mogao ponovno počiniti isto djelo kad još nije optužen ni da ga je uopće počinio.

Tzv. zapovjedna odgovornost kapetana i brodskih časnika nije ni upitna, drži Kristina Laptalo, jer pritvorena trojica jesu kapetan i časnici, ali nitko ih za to i ne sumnjiči, već za šverc drogom.

Opasnost od bijega iz zemlje jer "hotel nije stalno mjesto boravka" treća je točka u obrazloženju, kaže Laptalova kći.

"Jedina svijetla točka" sudske odluke, kaže Kristina Laptalo, jest odredba da optužnica mora biti podignuta u roku od godinu dana. Dubrovački kapetan Laptalo je u pritvoru već sedam mjeseci.

Osim Laptala u Grčkoj su uhićeni i pritvoreni prvi časnik palube i vođa palube. Grčki sud potkraj studenoga prošle godine odbio je zamolbu kapetana Laptala da se brani sa slobode uz položenu jamčevinu, s obrazloženjem da je riječ o stranom državljaninu koji bi mogao pobjeći tijekom istrage.