Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očajnički pokušaj

Kapetan bezuspješno pokušao pobjeći gusarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki kapetan Richard Phillips, kojeg su zatočila četiri somalska gusara, izveo je očajnički pokušaj bijega, ali je uhvaćen, a dužnosnici kažu kako su drugi gusari pokušali ojačati položaj svojih kolega uplovljujući otetim brodovima na poprište događaja.

I Amerikanci pojačavaju snage novim ratnim brodovima koje šalju prema Rogu Afrike, gdje je već američki razarač Bainbridge koji prati razvoj događaja na čamcu za spašavanje na kojem su otmičari i kapetan Phillips.

Pročitajte i ovo Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg

Gusari se očito boje da će biti ubijeni ili uhićeni ako predaju Phillipsa, oteta u srijedu pri neuspjelu pokušaju zauzimanja teretnog broda 'Maerska Alabame', i nadaju se spajanju s kolegama koji se kao ljudskim štitom koriste ruskim, njemačkim, filipinskim i drugim taocima otetima proteklih dana.

Phillips je oko ponoći skočio s čamca za spašavanje i počeo plivati, ali su ga gusari uhvatili, a pretpostavlja se da nije ozlijeđen. U tijeku su pregovori između gusara i kapetana Bainbridgea, kojega vode talački pregovarači FBI-a.

Somalski gusari traže otkupninu za američkog kapetana

Somalski gusari traže otkupninu za američkog kapetana teretnog broda kojeg drže u čamcu za spašavanje, izjavio je Abdi Garad, jedan od vođa gusarske skupine koja je u srijedu napala brod u Indijskom oceanu.

'Tražimo otkupninu i da se možemo vratiti kući prije nego oslobodimo kapetana', rekao je gusarski vođa u telefonskom razgovoru iz Eyla, jednog od glavnih uporišta somalskih gusara, 800 km sjeverno od somalske prijestolnice. Gusari u čamcu za spašavanje su 'stupili u izravne pregovore s časnicima američkog ratnog broda' koji nadzire čamac, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene