Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv vladinih mjera štednje

Kaos na ulicama Madrida: Policija 'udarila' po prosvjednicima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija ozlijedila nekoliko osoba, upotrijebivši gumene metke protiv rudara koji prosvjeduju protiv smanjenja subvencija za ugljen u sklopu mjera za smanjenje proračunskog manjka Španjolske.

Deseci tisuća rudara, pjevajući pjesme i bacajući petarde, prošli su u velikoj povorci središtem Madrida u znak prosvjeda protiv vladinih oštrih mjera štednje, a neki su bacali kamenje, voće i boce na policiju. Nakon što su prosvjednici srušili postavljene ograde, policija je krenula na njih, ispalivši nekoliko gumenih metaka.

Rudarima u Madridu pridružili su se članovi radničkih sindikata zaposleni u javnom sektoru, što je bio vrhunac 44-dnevnog prosvjeda protiv 60-postotnog smanjenja državnih poticaja za rudarstvo, zbog kojeg će se, kako kažu, zatvoriti rudnici.

Službeni broj uhićenih nije objavljen no suradnik agencije Reuters vidio je uhićenje nekoliko osoba tijekom prosvjeda.

Premijer Rajoy danas je u parlamentu predstavio nove stroge mjere, uključujući i povećanje PDV-a, kojima namjerava uštedjeti 65 milijardi eura u iduće dvije i pol godine.

Riječ je o mjerama koje vlada u Madridu mora poduzeti u zamjenu za odobreni paket pomoći za tamošnji posrnuli bankovni sektor i produljenje roka za svođenje manjka ispod najviše dopuštenih tri posto BDP-a u EU. Dodatno su kolege u eurozoni popustile i u vezi s ciljanim smanjenjem ovogodišnjeg manjka, koji bi ove godine trebao biti srezan na 6,3 posto BDP-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene