Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo vojnika

Kanadski premijer najavio oštru borbu protiv terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je rekao da se još ne zna jesu li naoružani napadači imali suučesnike, ali je istaknuo da se Kanada nikada neće dati zastrašiti.

Premijer Kanade Stephen Harper izjavio je da će udvostručiti napore u borbi protiv 'terorističkih organizacija' u inozemstvu nakon divljanja preobraćenika na islam u kanadskom parlamentu što je šokiralo miran grad Ottawu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurnosni rizik Zvono na uzbunu: Islamisti se ubacuju u turističke obilaske?! Slika nije dostupna Tijekom 6 mjeseci Kanada odobrila zračne udare protiv Islamske države

Naoružani muškarac upao je u zgradu kanadskog parlamenta u srijedu a mnoštvo hitaca ispaljeno je blizu prostorije u kojoj se premijer Stephen Harper upravo obraćao zastupnicima, da bi napadač potom bio ubijen. Samo par minuta prije pucnjave u zgradi, iz vatrenog oružja ispred spomenika kanadskim žrtvama rata u središtu grada ranjen je kanadski vojnik koji je nešto kasnije podlegao ozljedama u bolnici.

Policija u Ottawi je priopćila da je prerano reći je li ista osoba odgovorna za oba napada. Premijer je također rekao da se još ne zna jesu li naoružani napadači imali suučesnike, ali je istaknuo da se Kanada nikada neće dati zastrašiti.

'To će pojačati našu odlučnost i udvostručiti naše napore i napore naših sigurnosnih službi da poduzmu sve potrebne korake kako bi identificirali i odagnali prijetnje', rekao je on u obraćanju naciji u srijedu kasno navečer.

VIDEO Preminuo vojnik kojeg je pred parlamentom ustrijelio napadač!

Ubojstvo kanadskog vojnika već je drugi incident ovoga tjedna koji je izgleda povezan s islamističkim militantima. Preobraćenik na islam u ponedjeljak je pregazio automobilom dvojicu kanadskih vojnika u blizini Montreala i pritom je jednog od njih ubio.

Oba napada dogodila su se nakon što je Kanada objavila ovoga mjeseca da će poslati šest zrakoplova u misiju zračnih udara protiv boraca Islamske države koji su zauzeli dijelove Iraka i Sirije.

Harper je rekao da će Kanada sada "udvostručiti svoje napore u radu sa saveznicima diljem svijeta i borbi protiv terorističkih organizacija". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene