Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I tamo su uskoro izbori

Kanadska vlada primit će 10.000 sirijskih izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska vlada obvezuje se, ako ostane na vlasti nakon listopadskih izbora, da će primiti 10.000 sirijskih izbjeglica u roku godinu dana zahvaljujući pojednostavnjivanju administrativnih procedura, izjavio je u subotu ministar imigracije Chris Alexander.

Tih bi 10.000 sirijskih izbjeglica, u okviru kvote koju je odredio UN, trebalo ući u Kanadu "do rujna 2016., to jest 15 mjeseci ranije nego što je predviđeno", objavila je konzervativna vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović suzdržan 'To je širenje kompetencija EU-a, i to duboko. Neke države su protiv toga, ja sam rezerviran' Slika nije dostupna Nije mogao ništa učiniti ČOVJEK KOJI JE IZGUBIO SVE 'More je progutalo moju ženu i sedmero djece'

"Učinit ćemo sve to smanjujući papirologiju i zajamčivanjem sigurnosti Kanađana", izjavio je Chris Alexander na susretu s novinarima u okviru kampanje za parlamentarne izbore 19. listopada.

Upute u tom smislu dati će se osoblju zaduženom za izdaju viza pri vođenju intervjua, objasnilo je ministarstvo imigracije u priopćenju.

U Austriju ušlo više od 12 tisuća ljudi, Mađarima poručili: 'Niste nas upozorili!'

Kanada smatra da "osobe koje bježe od sukoba imaju status izbjeglica", čime se ubrzava obrada zahtjeva, objavila je vlada.

Obećao je da će odluka o "svim već zaprimljenim zahtjevima Sirijaca" biti donesena do kraja ove godine kako bi se omogućio njihov dolazak do rujna 2016.

"Drugačije nazivajući te osobe naočigled povećavamo broj potencijalnih kandidata" za imigraciju u Kanadu, kazao je Chris Alexander ističući da je konzularno osoblje već na terenu kako bi obradilo dosjee. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene