Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri policajca su ubijena u kanadskom gradu Moncton, a dvojica ranjena dok su bili u potrazi za muškarcem s puškom i u kamuflažnoj odjeći, priopćila je kanadska policija.


Policija je rekla kako traga za Justinom Bourqueom (24) i pozvala stanovnike da ostanu u svojim kućama i zaključaju vrata.

Vezani članci Njemački ovčar Wolf na granici pronašao kilogram heroina - 3 Zaslužio je povišicu! Ovčar Wolt na granici pronašao kilogram heroina, uhićen 69-godišnjak Smrtno stradali policajac i napadač u današnjem incidentu na Kapitolu 01 Policija blokirala Kapitol nakon naleta vozila na policajce, smrtno stradali jedan policajac i napadač

'Tri policajca su ubijena', rekao je glasnogovornik kanadske policije (RCMP) Paul Greene u priopćenju putem emaila. 'Dvojica policajaca su smještena u bolnicu s ozljedama za koje se vjeruje da nisu opasne po život. Strijelac je i dalje na slobodi.'

Moncton je grad od oko 70.000 stanovnika i smješten je u istočnoj kanadskoj pokrajini New Brunswick. Masovne pucnjave su relativno rijetke u Kanadi koja ima strože zakone o posjedovanju oružja nego Sjedinjene Države.

Dobio kaznu jer je šetao uz rub ceste

Lokalni mediji objavili su fotografiju muškarca u kamuflažnoj odjeći i s crnom vrpcom oko glave kako nosi pušku.

U intervjuu za CBC News Greene je rekao da su policajci ustrijeljeni rano navečer nakon što su reagirali na izvješća o muškarcu u kamuflažnoj odjeći koji nosi vatreno oružje.

Posljednje masovno ubojstvo kanadskih policajaca dogodilo se u Mayerthorpu u Alberti 2005. kada je naoružani muškarac ubio četiri pripadnika kanadske policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook