Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne žrtve

Kabul: Talibani napali glavni stožer NATO-a i američko veleposlanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanske snage i snage NATO-a svladale su, nakon 20 sati borbe, skupine bombaša samoubojica koji su izveli niz napada u Kabulu.

Napadi su posebno bili usmjereni na glavni stožer NATO-a i američko veleposlanstvo u kojima je poginulo najmanje 15 civila i pripadnika snaga sigurnosti i 6 talibana.

Iako su izveli već nekoliko napada u Kabulu, talibani su ovog puta uspjeli napasti najosjetljivija i najzaštićenija mjesta u glavnom gradu pod jakim nadzorom.

Dvojica bombaša samoubojica skrivenih u velikoj građevini u izgradnji, od popodneva prethodnog dana, ubijena su jutros, izjavio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki. 'Zadnji napadači ubijeni su i sukobi su zaustavljeni. U zgradi je ukupno bilo šest terorista i svi su mrtvi', kazao je Sidiki.

Najmanje 15 Afganistanaca, civila i policajaca, ubijeno je u tim napadima. 11 afganistanskih civila je ranjeno, među kojima troje djece, a 19 ih je ranjeno, javio je ISAF koji ističe i da je šest njihovih vojnika ranjeno, ne iznoseći druge detalje.

Policija u Kabulu objavila je da su četiri afganistanska policajca ubijena a 11 ih je ranjeno. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 3 pred policijskom postajom U talibanskom napadu u Kabulu ubijeno 14 osoba: Bombaš samoubojica ranio 145 ljudi, među stradalima i djeca Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 7 Napad u Kabulu Bombaš samoubojica raznio se ispred centra za registraciju birača, poginulo 48 osoba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene