Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nalazi se u komi, a vlast je prenio na svoju sestru.

Galerija


Tvrdnje su to južnokorejskog dužnosnika Chang Song Mina, bivšeg pomoćnika južnokorejskog predsjednika, koji tvrdi da je diktator teško bolestan, piše New York Post.

Vezani članci Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Slika nije dostupna FOTOGRAFIJE IZAZIVAJU SUMNJU Kim Jong-un je ozbiljno bolestan?

"Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ", rekao je dužnosnik južnokorejskim medijima. Dodao je da je vođina sestra Kim Yo Jong spremna pomoći voditi zemlju.

Njegove tvrdnje dolaze nakon što su južnokorejski špijuni otkrili da 33-godišnja sestra obavlja dužnost vođe, iako službeno nije proglašena njegovim nasljednikom.

Kim je ove godine viđen u javnosti svega nekoliko puta, a pojavile su se i glasine da se u travnju borio za život nakon neuspjele operacije srca.

Nagađanja o Kimovu zdravlju počela su nakon što prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. travnja kojima se obilježava rođendan njegova pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga.