Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juščenko predlaže Janukoviča za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko izjavio je u četvrtak da će svog nekadašnjeg suparnika iz "Narančaste revolucije" Viktora Janukoviča predložiti za premijera.

Odluka se dogodila nakon što se vođa proruske koalicije Viktor Janukovič u srijedu navečer sastao s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom kako bi pokušali pronaći rješenje političke krize u Ukrajini, javila je agencija Interfax pozivajući se na izvore bliske Janukoviču.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Sastanak Juščenko-Janukovič, na ulicama prosvjedi

Svoju odluku Juščenko je najavio u televizijskom obraćanju, dva sata nakon steka ustavnog roka u kojem je morao predložiti Janukovičevo imenovanje, ili raspustiti parlament.

Kazao je da je odluku donio nakon što je Janukovič pristao potpisati memorandum o nacionalnom jedinstvu, koji bi trebo osigurati politiku približavanja EU i tržišnu reformu.
- Danas imamo novu priliku za ujedinjenje Ukrajine, rekao je
Juščenko.

Najavljeno je i televizijsko obraćanje ukrajinskog predsjednika o mogućem raspuštanju parlamenta. Prema ukrajinskom ustavu u ponoć je istekao rok za Juščenka koji parlamentu treba na izglasavanje podnjeti Janukovičevu kandidaturu za dužnost premijera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene