Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od -20 do +10

Nagla promjena vremena: Temperature i do 10 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se jučer Otočac probudio na minus 20, jutros je ondje znatno toplije, čak tri stupnja iznad nule. I u drugim dijelovima zemlje temperature su više nego što su bile jučer.

Toplo za ovo doba godine je i u Dubrovniku i Makarskoj gdje je u sedam sati ujutro izmjereno 10 stupnjeva. Najniža temperatura, minus šest, bila je izmjerena u Požegi. Zagreb je, pak, mjerio minus pet stupnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće Slika nije dostupna Hrvatska okovana ledom U gradovima jutros i 20 stupnjeva ispod nule!

Na Jadranu, u Gorskome kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije tijekom dana bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u gorju u početku snijegom, zatim kišom, koja se može smrzavati na tlu. U sjeverozapadnom području djelomice, a u Slavoniji veći dio dana, bit će pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, a na većem dijelu Jadrana umjereno i jako, prijepodne ponegdje olujno jugo. U Istri prijepodne većinom slaba bura, poslijepodne jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 15°C.

Upozorenje na opasne vremenske pojave

U Gorskome kotaru, Lici, ponegdje u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, ali ne može se poslijepodne i u noći posve isključiti i na području Karlovačke, Sisačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba kiša koja se smrzava na tlu, što stvara opasnu poledicu, objavio je DHMZ.

>> Znate li kako ispravno održavati automobil preko zime?

Zbog niskih temperatura HAK upozorava na moguću poledicu u većem dijelu zemlje, a osobito oprezno treba voziti na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. U Zagrebu, napominju, zbog puknuća cijevi, prekinut je promet Selskom cestom u smjeru sjevera, od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene