Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja puše 144 km/h

Još uvijek opasni uragan Igor približava se Bermudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Igor oslabio je u nedjelju na oluju 1. kategorije i kreće se prema otočju Bermuda čiji je premijer ipak upozorio stanovnike da se pripreme na 'jedan od najgorih uragana koji je ikada zaprijetio našim obalama'.

Američki centar za uragane navodi da oluja puše brzinom 144 kilometra na sat i da vjetrovi zahvaćaju široko područje do istočne obale Sjedinjenih Država, Središte uragana proći će preko Bermuda ili jako blizu otočju kasnije u nedjelju ili u ponedjeljak i 'očekuje se da će ostati opasan', upozorava centar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udari vjetra 240 km/h Atlantiku prijeti Igor, najrazorniji uragan Slika nije dostupna Napreduje prema Zelenortskom otočju Miami: Oluja Igor klasificirana u kategoriju uragana

Centar je prognozirao da će pri prolasku Igora na Bermude pasti do 22 cm kiše, a nalet oluje mogao bi izazvati razorne valove i poplavu, posebno na južnoj obali otočja.

'Naši ljudi i naša zemlja su se u povijesti rijetko susreli s olujama ovakvih razmjera', rekao je bermudski premijer Ewart Brown. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene