Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se na Twitteru

Još jedna smjena u Trumpovoj administraciji: Ministra za ratne veterane zamijenio liječnikom Bijele kuće

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Donald Trump je u srijedu smijenio svog ministra za ratne veterane objavivši na Twitteru ime njegova nasljednika, vojnog liječnika Bijele kuće Ronnyja Jacksona.

"Sretan sam što mogu objaviti da ću poštovanog admirala Ronnyja L. Jacksona, liječnika, imenovati novim ministrom za ratne veterane", napisao je Donald Trump.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

"Zahvaljujem doktoru Davidu Shulkinu na služenju našoj zemlji i našim SJAJNIM RATNIM VETERANIMA!", dodao je predsjednik, rekavši da će Robert Wilkie, dužnosnik Pentagona, obnašati dužnosti ministra dok Kongres ne odobri imenovanje admirala Jacksona.

O smjeni Davida Shulkina (58) govori se već tjednima, a američki mediji su se raspisali o problemima u vođenju tog ministarstva koje je, nakon ministarstva obrane, najveće u administraciji, s gotovo 310.000 službenika.

Ronny Jackson, rođen u Teksasu, služio je 2005. u Iraku a 2006. je imenovan liječnikom Bijele kuće. Brinuo se za zdravlje trojice presjednika: Georgea W. Busha, Baracka Obame i Donalda Trumpa.

Trenutak slave doživio je 16. siječnja na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući održanoj nakon prvog službenog zdravstvenog pregleda Donalda Trumpa dok su kružile glasine o predsjednikovoj nesposobnosti za obnašanje dužnosti.

Doktor Jackson je tada rekao da je Trump "izvrsna" zdravlja, unatoč stanovitom višku kilograma i da je kadar obnašati svoju dužnost.

Trump je u predizbornoj kampanji obećao da će poboljšati rad ministarstva za ratne veterane koje nakon više od 15 godina neprekidnog ratovanja ima velikih problema u skrbi za milijune ratnih veterana u Americi dok se kritike o njegovu katastrofalnom radu čuju već više od deset godina.

Stotine tisuća ratnih veterana pati od posttraumatskog stresnog sindroma u lakšem ili težem obliku.

Ovo je najnovija smjena osoblja u Trumpovoj administraciji. Samo u ožujku su dužnost napustili savjetnik za nacionalnu sigurnost H. R. McMaster, državni tajnik Rex Tillerson i predsjednikov glavni gospodarski savjetnik Gary Cohn. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene