Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EPIDEMIJA SE ŠIRI

Prva smrt od koronavirusa u Europi, preminuo pacijent u Francuskoj. Na kruzeru u Japanu, na kojem su i Hrvati, još 67 zaraženih

Kruzer u karanteni
Kruzer u karanteni DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kruzer u karanteni Galerija 1/1 >>
Američko veleposlanstvo u Tokiju navelo je u pismu putnicima kruzera koji su državljani SAD-a da će po njih poslati zrakoplov i vratiti ih kući.

Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn potvrdila je da je u bolnici preminuo pacijent zaražen koronavirusom, što je prva smrt zabilježena u Europi, javlja Daily Mail.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Riječ je o starijem turistu iz Kine. U Francuskoj je dosad zabilježeno ukupno 11 slučajeva zaraze koronavirusom.

Još 67 putnika na kruzeru Diamond Princess u Japanu testirano je pozitivno na koronavirus, potvrdio je japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato u subotu, dok je SAD objavio da šalje zrakoplov po američke putnike na kruzeru. 

Američko veleposlanstvo u Tokiju navelo je u pismu putnicima da će zrakoplov stići u Japan navečer 16. veljače.

Veleposlanstvo je preporučilo da se, iz "predostrožnosti", američki državljani vrate kući gdje će biti podvrgnuti daljnjim pretragama. Američki putnici s kruzera bit će, po povratku, u karanteni 14 dana.

"Razumijemo da je ovo frustrirajuće i promjena plana, ali ove mjere su sukladne našim pažljivim politikama čiji je cilj ograničiti potencijalno širenje bolesti", stoji u pismu.

Dodaje se kako se putnici, ako napuste brod, neće moći "vratiti se u SAD određeno vrijeme" te da će Centar za kontrolu i prevenciju bolesti donijeti "konačnu odluku" po tom pitanju.

Karantena na brodu završava 19. veljače. Na brodu je i šestero Hrvata, koji su po dosad poznatim informacijama dobro i nisu zaraženi.

Kruzer je u karanteni od pristanka u Yokohamu 3. veljače, nakon što je koronavirus potvrđen kod jednog putnika u Hong Kongu.

Na kruzeru je tada bilo oko 3 500 putnika, a gotovo 300 već ih je zaraženo koronavirusom, što je najveći broj zaraženih tim virusom izvan Kine, te su smješteni u japanske bolnice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene