Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrlo ih cijene

Jordan: Neka Njemačka potakne mirovne razgovore na Bliskom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanski ministar vanjskih poslova Naser Džudeh je u Amanu rekao njemačkom ministru vanjskih poslova Guidu Westerwelleu da bi Berlin trebao igrati ključnu ulogu unutar Europske unije u naporu da se Izraelci i Palestinci vrate mirovnim pregovarima.

Tijekom sastanka s Westerwelleom Džudeh je 'istaknuo važnu ulogu Njemačke unutar Europske unije i međunarodne zajednice u poticanju mirovnih napora prema rješenju sukoba u regiji na temelju vizije o dvije države', Izraelu i Palestinskoj državi, priopćilo je jordansko ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

>> Izrael će graditi 625 novih kuća na okupiranoj Zapadnoj obali

Džudeh je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael 'da prekine sve jednostrane mjere, prvenstveno ilegalnu aktivnost gradnje naselja' na Zapadnoj obali kako bi pomogla nastavak izravnih pregovora između Izraela i Palestinaca.

Njemačka odlučna očuvati stabilnost na Bliskom istoku

Palestinske vlasti su se povukle iz izravnih pregovora krajem rujna nakon što Izrael nije produžio moratorij na izgradnju židovskih naselja na Palestinskim teritorijima koji je istekao 26. rujna.

Westerwelle je istaknuo odlučnost Njemačke da učini što god može kako bi potaknula mirovne napore i očuvala stabilnost na Bliskom istoku na temelju rješenja s dvije države, prema jordanskom priopćenju. Njemački ministar posjetio je Jordan u okviru regionalne turneje tijekom koje je u subotu u Bagdadu pozvao iračke čelnike da ubrzaju formiranje nove vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene