Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umanjene šanse za mirovne pregovore

Izrael će graditi 625 novih kuća na okupiranoj Zapadnoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je objavio planove za gradnju novih kuća na okupiranoj Zapadnoj obali, što će dodatno umanjiti šanse za nastavak mirovnih pregovora s Palestincama.

Plan o gradnji 625 kuća u Pisgat Zeevu, blizu arapskog Istočnog Jeruzalema, odobrilo je prošloga tjedna povjerenstvo izraelskog ministarstva unutarnjih poslova, dvije godine nakon što je predložena, objavio je izraelski radio.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Plan će zasigurno naštetiti američkim nastojanjima za oživljavanjem izravnih izraelsko-palestinskih pregovora koji su pokrenuti 2. rujna, ali su ih Palestinci napustili nakon što je Izrael odbio produžiti djelomični moratorij na gradnju naselja na Zapadnoj obali 26. rujna.

>> Izrael počeo s gradnjom ograde prema Egiptu

Izrael je ustrajao u tvrdnji da gradnja na područjima koje je pripojio Jeruzalemu nakon što ih je zauzeo u Bliskoistočnom ratu 1967. nikada nije bila obuhvaćena moratorijem. Pisgat Zeev, osnovan prije 25 godina, jedno je od najvećih židovskih naselja s oko 50.000 stanovnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene