Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2500 vojnika

Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Joe Biden u utorak bi trebao najaviti povlačenje američkih vojnika iz Afganistana.

Povlačenje američkih trupa iz Afganistana trebalo bi se dogoditi do nadolazeće dvadesete godišnjice terorističkog napada na WTC u New Yorku, 11. rujna.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

Time će američki vojnici ostati duže nego je bilo u planu. Naime, Trumpova administracija odlučila je vojnike povući s 1. svibnja.

Biden je mjesecima vagao ovu odluku sa svojim savjetnicima i isticao kako smatra da vojnici ne trebaju ostati dugo nakon isteka roka. Očekivalo se da će odluka biti objavljena tijekom utorka.

U Afganistanu se nalazi oko 2500 tisuće američkih vojnika, piše CNN.

Trenutno nije jasno što će se dogoditi s nekoliko stotina tamošnjih američkih snaga za specijalne operacije koje rade za CIA-u u protuterorističkim misijama. Te postrojbe nisu javno priznate niti dio formalnog izračuna od 2500 vojnika u zemlji.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene