Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jennifer Teege imala je težak život - majka ju je ostavila kod časnih sestara kada je imala samo četiri tjedna, a njezin biološki otac bio je Nigerijac pa je Jennifer bila jedino tamnoputno dijete.


Ipak, najgora istina koju je Jennifer saznala došla je godinama kasnije kada je u Hamburgu kupila knjigu na čijoj je naslovnici bila crno-bijela fotografija žene i naslov 'Trebala bih voljeti svog oca, zar ne?'.

Jennifer Teege je, čitajući knjigu, otkrila strašnu obiteljsku tajnu: žena na naslovnici bila je njezina biološka majka, a njezin je otac, dakle djed od Jennifer, nitko drugi nego Amon Goeth, nacistički komandant, koji je vodio koncentracijski logor u Poljskoj. Mnogi će se sjetiti sadističkog lika Amona Goetha kojeg je u filmu Schindlerova lista utjelovio Ralph Finnes.

Jennifer, crnkinja koja je studirala u Izraelu i imala mnoge prijatelje kojima su članovi obitelji preživjeli holokaust, odjednom je shvatila da je unuka čudovišta. Da je u krvnoj vezi s čovjekom koji je odgovoran za smrt 8000 Židova.

'Pogledala sam se u ogledalo - vidjela sam bradu Amona Goetha, iste crte između nosa i usta i pomislila sam: Imam li još nešto njegovo u sebi?', upitala se.

Nakon borbe s depresijom i otkrićem koje ju je duboko potreslo, Jennifer je napisala knjigu: 'Moj djed bi me ubio: Crnkinja otkriva nacističku obiteljsku povijest'.

Njezina majka, s kojom je imala povremeni kontakt, nikada joj nije rekla za nacističku povijest obitelji jer je mislila da će tako biti bolje za nju. Baka, Ruth Irene Goeth, prvo je bila Amonova ljubavnica koja je s njime živjela u koncentracijskom logoru u Poljskoj. Ubila se 1983. godine.

'Nitko u poslijeratnoj Njemačkoj nije pričao o onome što se dogodilo Židovima. Istrijebljeni su poput dinosaura. Moja majka bila je uvjerena da je djed ubijao Židove zato jer šire zarazne bolesti. To su joj govorili', kaže Jennifer koja za sebe kaže da je žena s dva života - u jednom je majka i učiteljica a u drugome unuka Amona Goetha, piše CNN.
 

Vezani članci Thierry Baudet Političar COVID mjere uspoređivao s holokaustom, sud naredio da obriše objave: ''Necijepljeni su novi Židovi'' Minuta šutnje za žrtve holokausta (Foto: Patrik Macek/Pixsell) Sabor obilježio Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta: Neka im je vječna slava!
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju