Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi milijarde

Jedna od najvećih zapljena u povijesti Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Belgije i Nizozemske otkriveno je oko 20 tona ecstasyja i glavne sirovine za njegovu proizvodnju - safrola.

U velikoj akciji triju europskih policija zaplijenjeno je više od tone ecstasyja te još 18,5 tona safrola, ključnog sastojka te droge, izvijestila je agencija AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija Krivotvorila dijagnoze Liječnica ispisivala lažne recepte za psihotike pa ih sama podizala i konzumirala: Kod kuće joj pronašli cijeli arsenal

>> U Zadru pao diler s ecstasyjem vrijednim 50.000 kuna!

Na području Belgije, Nizozemske i Poljske uhićeno je 11 osoba, dok je droga otkrivena tijekom 30 racija na nekoliko lokacija u Belgiji i Nizozemskoj. Najveća je količina ilegalnih supstanci pronađena u jednoj garaži u okolici Bruxellesa te na seoskom imanju pored grada Chimayja na jugu Belgije. Manji je dio droge otkriven i u Nizozemskoj.

Procjenjuje se da bi ulična vrijednost proizvedenih tabletica ecstasyja iz zaplijenjene količine safrola mogla dosegnuti vrtoglavih 1,75 milijardi američkih dolara (oko 9,7 milijardi kuna).

Riječ je o najvećoj zapljeni narkotika u povijesti Belgije i jednoj od najvećih zapljena u povijesti Europe. Među uhićenima su državljani Belgije, Poljske i Turske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene