Šestorica hrvatskih državljana, koji su izazvali kaos i nerede na utakmici Partizana i Crvene Zvezde, dovedena su na saslušanje na beogradski Viši sud. Trenutačno su u policijskom pritvoru, a Više javno tužiteljstvo zatražilo je da im se odredi pritvor od 30 dana.

Galerija


S obzirom na to da je riječ o organiziranoj grupi huligana, koji su zajedno doputovali iz Hrvatske, za kazneno djelo koje im se stavlja na teret prijeti im kazna do 12 godina zatvora.

Vezani članci Huligani pretučeni u sukobu s Grobarima (Foto: AFP) Nova jeziva snimka nereda u Beogradu: Policija pretučene huligane koji teturaju i padaju nije mogla niti postrojiti Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Prijeti im do 12 godina zatvora: Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda na utakmici Crvene zvezde i Partizana izlaze pred suca

Informacija da su u Beograd došli za 10.000 eura, možda i nije točna.

"Ma nakon što su uhićeni, policajci su čuli jednog od njih kako se žali: 'Je..te, da sam znao da ću za 100 eura dobiti ovakve batine...'", rekao je neimenovani izvor iz Srbije za portal 24sata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je istaknuo da u ovom trenutku ne može govoriti jesu li hrvatski državljani koji su u srijedu u Beogradu sudjelovali u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde u Hrvatskoj registrirani kao huligani, ali istaknuo je da postoji kontakt sa srbijanskom policijom te hrvatska policija također intenzivno istražuje koji bi bili motivi uključivanja u događaje koji su se zbili u Beogradu.

Podsjetimo, šokantne scene s beogradskog vječitog derbija proširile su se cijelim (navijačkim) svijetom, a sve se pomno prati i kod nas s obzirom na to da je objavljeno da su u kaosu na stadionu Partizana sudjelovala i šestorica Splićana.

U neredima je najteže stradao 26-godišnji A. F., koji je hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nije životno ugrožen te nije ranjen nožem kao što se pisalo.

"Među ozlijeđenima je i hrvatskoj javnosti dobro poznati D. T. koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede. A. F. u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu", izvijestila je tada Slobodna Dalmacija. Riječ je o Damiru Tovaroviću i Anti Firiću.