Šestorica hrvatskih državljana, koji su izazvali kaos i nerede na utakmici Partizana i Crvene Zvezde, dovedena su na saslušanje na beogradski Viši sud. Trenutačno su u policijskom pritvoru, a Više javno tužiteljstvo zatražilo je da im se odredi pritvor od 30 dana.

Galerija


S obzirom na to da je riječ o organiziranoj grupi huligana, koji su zajedno doputovali iz Hrvatske, za kazneno djelo koje im se stavlja na teret prijeti im kazna do 12 godina zatvora.

Vezani članci Zaštitna maska, ilustracija Policajac ubio studenta jer nije nosio masku: "Razljutio se jer je očekivao novac i zapucao..." Huligani pretučeni u sukobu s Grobarima (Foto: AFP) Nova jeziva snimka nereda u Beogradu: Policija pretučene huligane koji teturaju i padaju nije mogla niti postrojiti

Informacija da su u Beograd došli za 10.000 eura, možda i nije točna.

"Ma nakon što su uhićeni, policajci su čuli jednog od njih kako se žali: 'Je..te, da sam znao da ću za 100 eura dobiti ovakve batine...'", rekao je neimenovani izvor iz Srbije za portal 24sata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je istaknuo da u ovom trenutku ne može govoriti jesu li hrvatski državljani koji su u srijedu u Beogradu sudjelovali u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde u Hrvatskoj registrirani kao huligani, ali istaknuo je da postoji kontakt sa srbijanskom policijom te hrvatska policija također intenzivno istražuje koji bi bili motivi uključivanja u događaje koji su se zbili u Beogradu.

Podsjetimo, šokantne scene s beogradskog vječitog derbija proširile su se cijelim (navijačkim) svijetom, a sve se pomno prati i kod nas s obzirom na to da je objavljeno da su u kaosu na stadionu Partizana sudjelovala i šestorica Splićana.

U neredima je najteže stradao 26-godišnji A. F., koji je hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nije životno ugrožen te nije ranjen nožem kao što se pisalo.

"Među ozlijeđenima je i hrvatskoj javnosti dobro poznati D. T. koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede. A. F. u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu", izvijestila je tada Slobodna Dalmacija. Riječ je o Damiru Tovaroviću i Anti Firiću.