Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravio djecu zbog dječjeg doplatka

Je li ovo najokrutniji otac u povijesti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bešćutni Mick Philpott napravio je 17 djece, sve kako bi mogao živjeti od dječjeg doplatka. Sud ga je proglasio odgovornim za smrt njih šestero u požaru koji je sam podmetnuo.

Sud u Nottinghamu osudio je u ponedjeljak Micka Philpotta (56), njegovu petu suprugu Mairead i prijatelja Paula Mosleya za podmetanje požara u kojem je u svibnju prošle godine u Derbyju poginulo šestero od ukupno 17 Mickove djece. Presudu za smrt djece u dobi od pet do trinaest godina bešćutni otac dočekao je sa smiješkom na licu, a okupljene u sudnici ''počastio'' je psovkama i poručio im kako još ništa nije gotovo, javlja Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Policija sve istražuje Brutalan zločin u susjedstvu: Muškarac ubio suprugu sjekirom, tijelo pronašla kći Dijete - 1 od prvog ožujka Mijenjaju se pravila, a pravo na pomoć imat će pola milijuna djece: "Taman da pokrijemo trošak vrtića"

>> Tragedija na sjeveru Francuske: U požaru poginulo 5 djece

Besposleni narkoman Philpott preživljavao je od socijalnih davanja za djecu koja su godišnje iznosila oko 70.000 eura. Požar je podmetnuo nakon orgijanja sa ženom i prijateljem i to kako bi se osvetio bivšoj ljubavnici Lisi Willis (29), koja ga je napustila i odselila iz kuće u kojoj je živjela s njim, njegovom suprugom i 17-ero djece. Lisa je sa sobom odnijela 1.200 eura socijalne pomoći, a samo nekoliko sati nakon požara trebala se suočiti s Mikeom na sudu oko skrbništva nad djecom.

On ju je danima prije toga optuživao za prijetnje i u nekoliko navrata prijavljivao policiji. Skovao je plan o podmetanju požara. Cilj mu je bio inscenirati spašavanje djece kako bi u javnosti ispao heroj te od gradskih vlasti dobio na korištenje novu kuću. Kada se vatrena stihija omakla kontroli i odnijela živote šestero mališana, za podmetanje požara optužio je Lisu.

No, Mike se neposredno nakon smrti djece ponašao krajnje neumjesno što je izazvalo sumnju policije. U nekoliko se navrata šalio u mrtvačnici, svoju je djecu pred policijskom službenicom nazvalo malim gov...., a pojavio se i na jednom roštiljanju i karaoke zabavi gdje je pjevao pjesme Elvisa Presleya.

Uočeno je i da su on i žena jednokratnu pomoć za pokop mališana utrošili u kupnju novih tenisica i sportske opreme. Bešćutnost je išla tako daleko da su htjeli unovčiti i plišane medvjediće koje su ožalošćeni građani ostavljali na grobu njegove djece. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene