Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan uvodi strože zakone o oružju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska je vlada, tri dana nakon ubojstva gradonačelnika Nagasakija, najavila da namjerava pooštriti zakon o prodaji vatrenog oružja.

"Ono što se dogodilo u Nagasakiju pravi je izazov demokraciji", naglašava glasnogovornik vlade Yasuhisa Shizaki na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Vlada "taj događaj shvaća ozbiljno i poduzet će mjere", nastavio je.

Shizaki će predsjedati odborom "koji će promicati iskorjenjivanje vatrenog oružja", a odbor će prvi sastanak održati sljedećeg tjedna i "analizirati će nedavne slučajeve uporabe vatrenog oružja", precizirao je.

Gradonačelnik Nagasakija Iccho Ito, 61-godišnji pacifist podlegao je u srijedu ozljedama nakon što je u utorak na ulici jedan član podzemlja pucao u njega dva puta.

Zakoni o prodaji i nošenju vatrenog oružja su već dosta strogi u Japanu. Posjedovanje vatrenog oružja je u potpunosti zabranjeno osim za policajce i osobe koje posjeduju dozvolu za lov ili sudjeluju na streljačkim natjecanjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene