Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je pomalo zastrašujuće'

Presretači okrenuti prema Sj. Koreji: Japan spreman na lansiranje rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici japanske prefekture Okinawa nisu oduševljeni vojnom opremom koju su obrambene snage ondje postavile radi obrane od rakete Sjeverne Koreje.

'To je pomalo strašno, to je sve', rekao je jedan stanovnik koji je želio ostati anoniman kada je komentirao ovaj vojni manevar, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

Japan je završio postavljanje raketnog obrambenog sustava u južnoj prefekturi Okinawi, u sklopu priprema za lansiranje rakete Sjeverne Koreje, između 12. i 16. travnja. Japan je prošli tjedan počeo razmještanje oružja i vojne opreme smještene u moru između Japana i Južne Koreje, koja bi im pomogla pri uništavanju sjevernokorejske rakete.

Postavljanjem PAC-3 bacača na otok Ishigakijimu završena je implementacija presretača na sve dijelove prefekture Okinawa. Ususret očekivanom lansiranju rakete Sjeverne Koreje, Japanski sustav 'J-Alert', koji će biti korišten da bi upozorio stanovnike kada Sjeverna Koreja lansira raketu, također je testirano diljem prefekture.

>> Strah od Sj. Koreje: Japan će aktivirati sustav proturaketne obrane

Drugi je stanovnik Okinawe također zapanjen s 450 trupa iz japanskih obrambenih snaga razmještenih na otoku. 'Jednostavno ne mogu vjerovati koliko se 'prašine diže' oko ovog lansiranja', rekao je. Japan je rekao da će presretače ispaliti samo ako projektil Sjeverne Koreje bude lansiran prema japanskom teritoriju, ugrožavala njegove stanovnike ili njihovu imovinu.

Sjeverna Koreja priopćila je kako će poslati satelit u svemir, ali Južna Koreja i SAD smatraju da je to prikriveno testiranje balističkog projektila. Lansiranje rakete, kazao je američki predsjednik Barack Obama, samo će produbiti izolaciju osiromašene Sjeverne Koreje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene