Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani letovi, kućanstva bez struje

Japan: U olujnom nevremenu poginule dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snježnom nevremenu koje je u subotu zahvatilo velike dijelove Japana, među kojima i glavni grad Tokio, dvije su osobe poginule, 89 je ozlijeđeno, a stotine zrakoplova nisu mogle poletjeti iz japanskih zračnih luka.

Olujno nevrijeme praćeno snijegom i kišom koje se u noći na subotu sručilo na otok Kyushu, na jugozapadu Japana, u subotu se proširilo na najveći otok Honshu, od Hirošime do Tohokua, na sjeveroistoku, preko povijesnog Kyota, metropola Osake, Nagoye i Yokohame te prijestolnice Tokija.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Smrtonosne kiše Smrtonosni tajfuni VIDEO Bila je to najjača kiša u 140 godina: Dramatični prizori nakon što su gradove poharale razorne oluje

Državna televizija NHK izvijestila je da su u nesrećama povezanim sa snježnom olujom poginule dvije osobe, a ozlijeđeno je najmanje 89 ljudi, među kojima 17 teško.

U Tokiju je palo osam cm snijega, a meteorolozi predviđaju da će do nedjelje ujutro pasti 20 cm.

FOTO Nisu smjeli spašavati! Čekali da Vučić prvi spasi i bude snimljen!

Meteorološka služba je izdala upozorenje za obilan snijeg u prijestolnici, prvi put u zadnjih 13 godina. Usto upozorava na jak vjetar i visoke valove na obali Tihog oceana na istoku zemlje.

Oko 3.400 kućanstava ostalo je bez električne energije u Tokiju i u okolici, izvijestila je tvrtka Tokyo Electric Power (Tepco).

Japanske zrakoplovne kompanije morale su otkazati barem 615 letova, prenosi NHK.

Poremećen je i promet kopnom: željeznički promet shinkansenom (superbrzi vlak) obustavljen je na zapadu zemlje a u središtu su zatvorene neke dionice autoceste. (Hina)

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene